I love me -messut Helsingissä

Vaikka valtakunnallisesti nuorisoliikunta jatkaa laskuaan, uusi elämäntapa-liikunta ilmiö valloittaa nuorten aikuisten sydämiä. Nimittäin sosiaalisen median avulla nuoret aikuiset ovat innostuneet jakamaan omia liikunta- ja elämäntapa-aiheisia kuvia.

Monien asiantuntijoiden mielestä tämänkaltaisten kuvien lataaminen esimerkiksi Instagram-palveluun tekee nuorista aikuisista narsisteja. Mutta toisaalta samojen asiantuntijoiden mielestä Suomessa nuoret eivät harrasta tarpeeksi liikuntaa.

Tästä johtuen me olemme sitä mieltä, että narsismia tai ei, nuorten kasvava liikuntamotivaatio on Suomen kansantalousterveydelle hieno asia. Samanlaista niin sanottua liikunnan ilosanomaa saarnataan erityisesti Helsingissä järjestettävillä I Love Me-messuilla.

Mitä, missä & milloin?

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 21.- 23. lokakuuta hyvän olon, itsestä huolehtimisen ja tyylin tapahtumakokonaisuus. Suomessa on alettu vihdoin ja viimein ymmärtämään ja hyväksymään se, että itsestä huolehtiminen ei ole itsekkyyttä, pinnallisuutta tai narsismia.

Valitettavan usein länsimaiset trendit ja normit saapuvat Suomeen jälkijunassa, eikä uusi I Love Me -filosofia ole poikkeus. Kaikkihan me muistamme kuinka vielä 90-luvulla suomalaiset pitivät virolaisia naisia kevytmielisinä ja maksullisina naisina vain sen takia, koska Eestin naiset pitivät huolta itsestään. Voi kuinka ajat ovat muuttunet, jos katsomme nyky-Suomen katukuvaa! Toisaalta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kauneus, terveys sekä hyvinvointi

I Love Me -messuilla keskitytään siis kolmeen pää aiheeseen: kauneus, terveys sekä hyvinvointi. Jokaisen pääkategorian alaisuudesta löydät myös sivukategorioita kuten liikunta, ruokavalio, terveet elintavat luonnollisten ratkaisujen avulla sekä tietenkin viimeisimmät muoti-ilmiöt. Käydään läpi muutamat kategoriat hieman tarkemmin.

  • Meikkaus, kynnet ja kehonhoito

Kauneustapahtumassa osallistujat pääsevät eturiviin uusien meikki-, kynsi- ja kehonhoitotuotteiden saralla. I Love Me tuo yhteen niin alan parhaat kuin uudet yrittäjät esittelemään tuotteitaan ja ideoitaan. Luonnollisesti tämä kategoria vetoaa erityisesti naisiin. Mutta mikä hienointa, ikähaarukka ei rajoitu tiettyyn ryhmään, vaan yleisöstä löytää kaikenikäisiä neitokaisia, jotka etsivät uusia ideoita.

Monien mielestä kyseinen kategoria ei nauti teknologian luomista innovaatioista, mutta messut ovat osoittaneet kyseiset ennakkoluulot vääriksi. Nimittäin moni kauneusalan yrittäjä tarjoaa erilaisia valo- ja laserpohjaisia ihonhoitomenetelmiä.

  • Luennot lisäävät tietoa ja jooga notkistaa

Messuilla ei aina tarvitse kävellä yhdeltä esittelypöydältä toiselle. I LoveMe -messut tarjoavat erinomaisia luentoja, joista kaikki osallistujat voivat oppia jotakin uutta ja mielenkiintoista. Tapahtuman puhujat ovat yleensä alan rautaisia ammattilaisia, joilta saa mahtavia neuvoja liikkumisen, ruokavalion sekä myös mielenterveyden suhteen.

Ja mikäli kävely ja luennolla istuminen saavat mielen ja kehon väsymään, tapahtumassa järjestetään myös tajunnanräjäyttäviä jooga-sessioita. Osallistujien ei tarvitse olla Ashtanga-joogan maistereita, vaan avoin mieli sekä hyvä asenne riittävät. Moni osallistuja kertookin I Love Me-messujen jooga-sessioiden olevan suurin vaikuttaja uuden jooga-harrastuksen aloittamiseen.

Pulssia ja henkeä nostattavat jumppatunnit tarjoavat niin ikään oivan mahdollisuuden kokea jumppa-alan uusimmat trendit ja ohjelmat. Ryhmäliikunta on kuitenkin vielä suosituin kuntosali-kategoria tarkoittaen sitä, että ihmiset odottavat vesi kielellä uusia ohjelmia sekä variaatioita. Esimerkiksi uusi CrossFit Yoga herättää suurta hämmästystä ja ennustamme, että siitä tulee takuu varmasti hitti.

Ei messuja ilman ruokaa

Toisin kuin suurimassa osassa Suomen messuista, I LoveMe -tapahtumassa et näe rasvaisia makkaroita tai vuolaasti virtaavaa olutta. Messuilla nautitaan erilaisia raakaruokia, joiden tavoitteena on pitää vartalo täynnä energiaa ilman turhia kaloreita ja lisäaineita. Eikä kukaan messuilla vierailija voi lähteä kotiin tyhjin käsin. Niin isot kuin pienet brändit pyrkivät tarjoamaan sinulle uusinta ja parhainta, oli sitten kyse liikuntavälineistä, kauneushoidosta tai ravinnosta.

Terveystrendien mukana

Vuonna 2016 I LoveMe -messuilla vieraili yli 56 000 ihmistä, jotka näkivät myös yli 500 eri yritystä. Tämän kaltaisten messujen määrä tulee kasvamaan Suomessa myös tulevaisuudessa. I Love Me- sekä Tampereella järjestettävä GET UP- tapahtuma edustavat Suomen uutta kokonaisvaltaista hyvinvointikulttuuria, joka ei ole rajattu vain tiettyyn sukupolveen.

Itse asiassa terveystrendit olivat vielä vuosikymmen sitten aiheita, joista kiinnostuivat vain 30-50-vuotiaat naiset. Nykyään terveystrendien suurkuluttajat ovat niin keski-ikäiset kuin myös nuoret aikuiset sukupuolesta riippumatta. Ja hyvä niin, sillä terveempi nuoriso tarkoittaa Suomen kansanterveydelle parempaa tulevaisuutta.

Tavoitteena terveempi kansa

Rehellisesti puhuen Suomella ei ole varaa pitää huolta samanaikaisesti eläkkeelle jäävästä suurista ikäluokista sekä nuoremmasta sukupolvesta. Näin ollen hyväksi onneksi Suomen yritysmaailma on valmis tarjoamaan ratkaisuja varsin pelottaviin ongelmiin. Nimittäin valtiosta ei todennäköisesti ole minkäänlaisten ongelmien ratkaisijaksi, joten olisi hyvä aika antaa vapaiden markkinoiden ja kotimaisten yritysten yrittää uusia keinoja terveellisemmän kansan luomiseksi.

Laita siis ehdottomasti merkintä tämän vuoden kalenteriin. I Love Me-messut sekä GET UP -tapahtuma edustavat uutta terveyskulttuurin tulevaisuutta aikana, jolloin Suomi tarvitsee niin sanottua ”boostia” kyseiselle alalle. Ei muuta kuin jooga-housut jalkaan, uusimmat meikit kasvoille, terveellistä raakaruokaa jääkaappiin sekä suunta kohti kuntosalia. Ei Instagram-tilillesi uusia kuntoilukuvia ilmesty tyhjästä!